Eleme turlarında 3 ve 4. günün ardından

Öncelikle 3.günün maçlarını zamanında yazamadım bu yüzden ufak bir özürle konuya girmek istiyorum. Pazartesi oynanan maçlarda galip gelen takımlar rakiplerini ezdi geçti adeta çekişmeden eser yoktu. Açıkcası abd maçı zaten bekleniyordu böyle sonuçlanması ama ruslar beni şaşırttı .Başabaş geçmesini beklediğim bir mücadeleydi ama 22 sayı farkla kazanmasını bildiler. Maça hakacılar iyi başlamıştı ilk çeyreğide önde kapadılar zaten lakin ikinci çeyrek bilhassa 2. yarıdan itibaren muhteşem bir rusya tam zıttı şekilde felaket bir yeni zelanda vardı sahada. İkinci çeyrekte savunmasını sertleştiren ruslar skorda öne geçip devreyi 4 sayı farkla 41-37 önde kapattı. 3. çeyreğe fırtına gibi giren ruslar ponkrashov  , mozgov , vorontsevichin basketleriyle farkı açmaya başladı hatta bir ara 15 16lara kadar geldi fark daha sonra az da olsa kıpırdanan yeni zelanda son çeyreğe 10 sayı geride girdi.Hatta son çeyreğe penneyin 3lüğüyle başlayıp umutlansada yeni zelanda çeyreğin geri kalanında hiç varlık gösteremediler ve 22 sayı farkla mağlup olup turnuvaya veda ettiler. Rusyada Vorontsevich 18 sayı 11 ribaund , Mozgov 16 sayı 7 ribaund , Ponkrashov ise  9 sayı 7 asistle galibiyette büyük rol oynadılar. Yeni zelanda da ise takımın en skoreri yine penney oldu attığı 21 sayıyla ama attığı sayıların çoğunu maç koptuktan sonra attı. 4. çeyrekte 10-12 sayı attı yanılmıyorsam.


Rusya'nın çeyrek finaldeki rakibi ise beklenildiği üzere ABD oldu. Turnuvaya favori olarak gelen amerika takımı yoluna çıkanı ezmeye devam ediyor. Son kurbanları angola oldu. Maçın ilk dakikasından itibaren kontrolu ele alan ve bırakmayan abd maçı erken koparttı. Özellikle üc sayı cizgisinin gerisinden etkili olan abd de dikkati çeken isim tecrübeli billups ve genç gordon oldular. Billups 5/7 , Gordon 5/6 isabetle oynadılar ki bu da farkın açılmasına yardımcı oldu. Takım olarak giren çıkan aynı performansı gösterdi ve 55 sayı farkla kazanmayı bildi amerika .( 121-66 ) Angola ise elinden geleni yaptı ve sahada onurlu mücadelesini ortaya koydu ama bilindiği üzere iki takım arasında dağlar kadar fark var ve skor kaçınılmaz oldu. Maçın en skoreri angoladan attığı 21 sayı ile gomes olurken amerikada billups 19 , gay , gordon , durant 17şer sayıyla onu takip ettiler.



Gelelim dünün maçlarına. Günün ilk maçında litvanya çini zorlanmasına rağmen 11 sayı farkla 78-67 geçip adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Maça çin savunmada ve hücumda etkili başladı hatta maçın başında farkı 10a kadar çıkardı 15-5 ile. Bunda tabi kalnietise yapılan baskının etkisi büyüktü. Daha sonra toparlanan ve potaaltında kleizayı topla buluşturup skor arayan litvanya bu isteğinde başarılı oldu ve skorda dengeyi sağladı ilk çeyrek sonunda.İkinci çeyreğe çin yine hızlı başlayıp farkı 9a kadar çıkarsa da aynı oyunu ikinci çeyrektede sürdüren litvanya devreyi 3 sayı farkla önde kapattı. İkinci yarının başında çin skorda dengeyi kurdu lakin daha sonra hücumda çok aksadılar bir süre sayı atamadılar ve bu esnada içerden dışardan skor bulmayı başaran litvanya farkı açmaya başladı. Ve son çeyreğe 13 sayı farkla önde girdi. Son çeyrekte de etkili oyununu sürdüren litvanya bu üstünlüğünü maç sonuna kadar devam ettirdi ve salondan 78-67 ile galip ayrılıp adını çeyrek finale yazdırdı.



Günün son maçı beklenildiği üzere büyük heyecana sahne oldu. Güney amerikanın iki ezeli takımı brezilya ve arjantin karşılaşması adeta düelloya sahne oldu.  Düellodan galip çıkan ise Scola ve Arjantin oldu. Maçın ilk çeyreğinde iki takımda hücumda iyi başladılar ve yüksek yüzdeyle oynadılar. Arjantin scola delfino , brezilya huertas barbosa ikilisiyle skorda tutundu ve ilk çeyrek 25-25 berabere bitti. İkinci çeyrek yine takımlar skor olarak pek sıkıntı çekmediler . Skor hep başabaş giderken son 1dk da arjantin farkı 6 sayıya çıkardı lakin muhteşem bir maç çıkaran huertas 3 lük + faul kazandı daha sonra bir basket daha bulan brezilya 6 sayı geriden gelip devreyi 2 sayı ile önde kapatmayı başardı. İlk yarıda iki takımda yüksek 3lük isabetiyle oynadı . Arjantin  7/11 , Brezilya 7/13 isabet sağladı. Ayrıca ilk yarıda Huertas 18 , Scola 15 sayı ile takımlarının en skoreri oldular. İkinci yarıda ise muhteşem mücadele devam etti skorda pek farkı iki takımda yeteri kadar açamadı. Biraz geri düşen hemen savunmasını sertleştirdi maça tekrar ortak oldu. İlk yarıda bi arjantin 6 sayı öne geçmişti 3. çeyrektede brezilya çeyreğin başında farkı 7sayıya kadar çıkarsa da savunmasını sertleştiren arjantin çeyrek sonunda beraberliği yakaladı ve 3. çeyrek 66-66 eşitlikle sonuçlandı. Son çeyrek ise nefes kesiciydi tüm maç gibi. İki takımda yüksek yüzdeyle oynamaya devam ettiler ve skorda denge korundu . Maçın son 5-6 dakikasıyla beraber ise Scola adeta tek kişilik bir show sergiledi izleyenlere. Hücumda sazı eline alan scola ile maçın son 2dakikasına arjantin 6sayı önde girdi. Huertas ise artık kalan son kurşunlarıyla scola ya karşılık vermeye çalışıyordu ve farkı 1 e kadar indirmeyi başardı brezilya. Ancak scola öyle coşmuştu ki kimse onu durduramadı ve bu nefes kesen mücadeleyi arjantin 93-89 kazanarak çeyrek finalde litvanyanın rakibi oldu. Turnuvada izlediğim en güzel maçtı bu ayrıca . Bide canlı olarak sırbistan - arjantin maçını izlemiştim oda nefesleri kesmişti . Yine scola muhteşem oynasa da takımı mağlubiyetten kurtaramamıştı. Maçın en skorer ismi muhteşem performasını bu maçtada devam ettiren Scola oldu. Scola 37 sayısının yanına 9da ribaunt ekledi. Onun en büyük yardımcısı 20 sayıyla Delfino oldu . Brezilyada ise Huertas 32 sayı barbosa 20 sayıyla sayı yükünü çekselerde scola ve arkadaşlarına diş geçiremediler.